نحوه صحيح تميز کردن لب تاپ
در صورتي که شما نيز از نوتبوک يا لپ تاپ ستفاده ميکنيد مطمئنأ با تفاوت هاي اساسي لپ تاپ ها با کامپيوترهاي شخصي برخورد داشته ايد. لپ تاپ ها دستگاه هاي ظريفي هستند و نحوه تميز کردن آنها از گرد و غبار و اجسام جانبي از اهميت ويژه اي برخوردار است. چه بسا با تميز کردن غير اصولي لپ تاپ به آن ضرر نيز برسانيد. در اين ترفند قصد داريم نحوه صحيح تميز کردن يک لپ تاپ را قدم به قدم توضيح دهيم.
ابتدا بدانيد که بهترين روش آن است که پيش از هر کاري به دفترچه راهنماي کامپيوتر خود مراجعه کنيد و ببينيد در آنجا چه دستورالعملي براي تميز کردن لپتاپ شما داده شده است.
اغلب کارخانههاي فروشنده لپتاپ توصيه ميکنند که تميز کردن کلي لپتاپ يک بار در سال بيشتر انجام نشود. اما کساني که دايما در سفر هستند نياز بيشتري به تميز کردن کامپيوترشان پيدا ميکنند.
نخستين نکته در هنگام تميز کردن لپتاپ اين است که از پارچههاي زمخت و زبر و موادي که داراي حلالهاي آمونياکي هستند خودداري کنيد.
انواع گردو خاک و کثافات مانند موي حيوانات و غيره ممکن است به درون کامپيوتر شما رفته باشد. خاک سيگار و تفالههاي ريز از ديگر مواردي است که درون لپتاپها پيدا ميشود!
اينها معمولا بر روي صفحه نمايشگر شما و يا درون پورتها مينشينند و مشکلاتي را ايجاد ميکنند.شما براي تميز کردن لپتاپ خود به وسايل زير نياز دارد: دمنده هوا، پارچه تنظيف پزشکي، محلول نظافت و در آخر يک تکه پارچه کتاني مانند يک تيشرت.
بخش بيروني - براي تميز کردن بخش بيروني و بدنه لپتاپ از يک تکه پارچه کتاني استفاده کنيد که ميتواند بخشي از يک تيشرت کهنه و قديمي باشد.
به هيچ عنوان از پارچههاي راه راه مخصوص نظافت و يا پارچههاي ساينده براي اين کار استفاده نکنيد. از پارچهها و دستمالهاي خشن مخصوص نظافت هم نبايد استفاده کنيد. يادتان باشد هيچ گاه اسپري تميز کننده را مستقيم روي بدنه لپتاپ نپاشيد بلکه آن را روي پارچه ريخته و سپس به بدنه بکشيد.
سوراخهاي هواکش - شما ميتوانيد از يک کمپرسور دمنده هوا بري تميز کردن سوراخهاي هواکش کامپيوتر خود استفاده کنيد.
در هنگام دميدن هوا به اين سوراخها مراقب باشيد با شدت زياد اسپري نکنيد زيرا اين کار به پرههاي فن کامپيوتر ممکن است آسيب بزند.از پارچه پزشکي براي تميز کردن لابهلاي سوراخها و پروانه فن استفاده کنيد.
هرگز کمپرسور هوا را مستقيم به سمت پروانه فن نگيريد چرا که ممکن است باعث چرخ بيش از حد مجاز آن شود.
پورتها - پس از آن که سوراخهاي هوا و فن تميز شدند به سراغ پورتها برويد. اين پورت مکانهايي هستند که جرم زيادي را جمعآوري ميکنند براي تميز کردن آنها بايد از پارچه پزشکي استفاده کنيد.
دمنده هواي فشرده در اينجا نيز ميتواند کمک فراواني براي تميز کردن پورتها بکند. فقط مراقب باشيد با فشار هوا جرمها را به اعماق پورتها نفرستيد.
نمايشگر - اگر قصد تميز کردن جرمهاي روي صفحه نمايشگر را داريد، حتما قبل از اين کار لپتاپ را خاموش کنيد. باز هم از يک تکه پارچه کتان مانند يک تيشرت استفاده کنيد و هرگز پارچههايي که خش ايجاد ميکنند را به کار نبريد.
هرگز از دستمال توالت براي پاککردن صفحه نمايشگر استفاده نکنيد. هرگز از محلولهاي تميزکننده که پايه آمونياکي دارند براي تميز کردن صفحه نمايشگر استفاده نکنيد.
در صورت استفاده از اين محلولها پايان کار صفحه نمايشگر فرا رسيده است. براي اين کار حتما از محلولهاي تميزکننده مانيتور استفاده کنيد که مطمئنتر است. هميشه محلول را بر روي پارچه اسپري کنيد و از اسپري کردن مستقيم بر روي صفحه نمايشگر پرهيز کنيد. جهت کشيدن پارچه بر روي صفحه نمايشگر از چپ به راست و از بالا به پايين است. شما همچنين ميتوانيد با مخلوط کردن ايزوپروپيل الکل و آب يک محلول تميزکننده اختصاصي براي خود بسازيد. اين محلول بايد حاوي قسمتهاي مساوي از آب و الکل باشد.
کيبورد - کيبورد يکي از کثيفترين بخشهاي کامپيوتر است و ممکن است انواع خوردنيها و نوشيدنيها در هنگام کار کردن روي آن بريزد. بسياري از جرمها به انگشتان شما چسبيده و از اين طريق وارد کيبورد شما ميشوند.
براي خارج کردن جرمها و ذرات زير کيبورد که در آن فرو رفتهاند از دمنده هواي فشرده با زاويه مورب استفاده کنيد. به راهنماي استفاده از لپتاپ مراجعه کنيد. چرا که ممکن است کليدهاي کيبورد شما قابليت برداشته شدن به منظور نظافت را داشته باشند. پس از تميز کردن از قرار گرفتن درست کليدها در جاي درست خودشان مطمئن شويد. پارچه پزشکي و